Retreats / rekreation i naturen och på lantgården (enskilt eller i grupp) 

Vi erbjuder olika tjänster och paket inom hälsa och välbefinnande, vi anordnar hälsoretreats
må, bra – övningar i naturen och på lantgården. Enskilt eller grupper.
Tjänster med syfte att stressreducera -må gott och för att ni ska få med er nya verktyg, förhållningsätt att lägga ner i verktygslådan och som ni sedan kan plocka fram, vi d behov för användning. Att på ett bättre vis hantera vardagslivets stress med och öka er egen hälsa och välbefinnande

Önskar ni något särskilt upplägg/paket?  eller inför något särskilt tillfälle?  Kanske ni ska anordna evenemang privat eller på arbetet? Hör av er så sätter vi ihop något Corona anpassat alternativ.
Lantgården  är en utmärkt välgörande och fridfull plats att vistas på, med massor av svängrum ” Corona”  säkert. Inomhus i Ladan hittar du en  genuin,mysig och rofylld miljö.

Där ryms det många personer för div. sittningar och ändå med möjlighet att sitta med avstånd, till grannen

En miljö något  utöver det vanliga om ni som grupp önskar en minnesvärd ” Corona anpassad” dag
Se bilder

Naturbaserad rehabilitering NUAR Gård

Vistelse och terapi i speciellt utvald landsbygdsmiljö med djur och natur förbättrar hälsan och kan leda till återgång till arbete för patienter med lång sjukskrivning  och psykisk ohälsa!

Naturbaserad rehabilitering handlar om en terapeutisk behandling för en särskild klientgrupp, där miljön för terapin är speciellt utvald eller utformad för terapin. Miljöernas egenskaper ska förbättra hälsan genom ett samspel mellan natur- och trädgårdsmiljön, de terapeutiska aktiviteterna , de terapeutiska teamet och deltagarna i terapin.

Syfte med behandlingsformen är förbättrad hälsa och om möjligt återgång till arbete för patienter med lång sjukskrivning för psykisk ohälsa!

 

Vi erbjuder en härlig norrländsk landsbygdsmiljö med naturen, skogen och rymliga utrymmen med gott om plats för alla och ändå i närhet till centrala Umeå
Jag som driver gården sätter professionaliteten främst. Vi är personliga – utan att vara privata – och för oss är ett ödmjukt
bemötande och vikten av att vara lyhörda och alltid möta deltagaren där den befinner sig och utifrån dennes behov.
Naturunderstödd arbetsrehabilitering på NUR gård kan förbättra hälsan och vara en hjälp för den som är sjukskriven på vägen mot återgång i arbete, annan aktivitet eller studier. Rehabiliteringen vänder sig till personer med utmattningsyndrom, mild till måttlig psykisk ohälsa och tendens till social isolering och passivisering. Vistelsen på gården är ett komplement till den medicinska vården.
Här kan du vila, få den återhämtning du behöver, arbeta med djur,natur och säsongsbetonade sysslor.
Du som deltar kommer att vistas i en grön välgörande miljö och du ges möjlighet att delta i gårdens dagliga säsongsbetonade arbete, om du väljer att göra det?
Ex. på säsongsbetonade sysslor: odla, trädgård, sköta om djuren, café, loppis, återbruk.
Vi kanske gemensamt anordnar en trevlig aktivitet evenemang på gården?
Vilket i sig pga planering,arbetsuppgifter s förberedelser och iordningställande ger dig vertyg (med stöd från mig) att träna på att strukturera, planera, dela upp arbetsuppgifter och att planera in återhämtningspauser, fika och lunch under arbetsdagen. vilket också ger möjlighet att på ett konkret och mer reallt vis bedöma vilken aktivitetsnivå / arbetsförmåga du har, vilket i sig är en fördel vid utvärderingar i den fortsatta kontakten och den planering som det team inom den medicinska vården, försäkringskassan, arbetsförmedlingen ansvarar över inför nästa steg i processen ex planera arbetsträning eller annan aktivitet.
Exempel på återhämtande aktiviteter som sker på NUr gården kan vara:
– lugn medveten närvaro vandring i naturen, ( under guidning från mig i min roll som friskvårdsguide eller mindfulness yoga i grupp eller enskilt ( du väljer)
Under dagen kan söka sig till en enskild återhämtande plats i de olika naturrummen som finns på gården och i dess närhet “utsikt” “gläntan” m.m.
Eller varför inte, lägga sig i hängmattan och vila, somna en stund.
Fysisk aktivitet:
Vi vet ju genom flertalet forskningstudier att när man mår dåligt har fysisk aktivitet en viktig roll för ett bättre mående och en förbättrad hälsa. Här på gården sker fysisk aktivitet helt naturligt, utan att du ens reflekterar över det så har ex antal steg tagits far sker på ett kravlöst och naturligt vis genom de olika aktiviteter som sker på gården och genom enskilda och gemensamma vandringar i naturen.
När tiden är mogen för arbetslivsinriktade insatser sker det på ett naturligt vis genom förberedelse i ex. olika samtalsforum som sker under dagarna när vi vistas på gården. Enskilt eller i grupp med övriga deltagare som vistas på gården och tillsammans med ditt vårdteam. Att samtala med personer som är i liknande situation bidrar med en känsla av sammanhang (KASAM)

Jag som driver gården har lång arbetslivserfarenhet av att arbeta med rehabilitering och arbetslivsinriktade insatser. Hund, katt, höns och ankor finns på gården och vidder av äng, åkermarker med endast några kilometer genom skogen bort till hav och sjöar. Du kommer lätt in i den lantliga gemenskapen och blir en del av den. Du får det lugn som gården ger, utan krav på dig att prestera.
På Of Nature Arbete & Hälsa känner du dig välkommen och ”hemma”. Kom som du är Här gäller oömma kläder och inget slipstvång!

Låter detta intressant så prata med din hälsocentral eller din arbetsgivare.
Varmt välkommen

 

"Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a. Donec sollicitudin molestie malesuada. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Donec sollicitudin molestie malesuada."

Jessica & Ron – Couple: Age 34 & 38

"Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a. Sed porttitor lectus nibh. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec"

Brad: Age 27

"Nulla porttitor accumsan tincidunt. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Proin eget tortor risus. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat"

Jane – Mother: Age 36

Kontakta Mig

Ställ en fråga eller boka in en tid

14 + 12 =

072 200 75 62

Ansmark 129, 905 82 Umeå

ofnatureumea@outlook.com