Ett hälsofrämjande och hållbart koncept som ligger väl förankrat i tiden och är ett av EU:s delmål i Agenda -2030 Hälsa och välbefinnande.

Försäljning av hälsofrämjande insatser, Prehab (förebyggande insatser) rehabilitering, arbetsrehabilitering samt utbildningar KBT, MI-samtal och naturbaserade interventioner vid stressrelaterad och psykisk ohälsa.
Inspirera och motivera företag, organisationer, privatpersoner att genom förebyggande åtgärder och arbetslivsinriktade insatser som erbjuds till medarbetaren och ger den enskilde verktyg för att uppnå en bättre hälsa och välbefinnande.


Allt detta genom utbildning, workshops, föreläsningar, Natur-
liga retreats MI-samtal och stödjande enskilda insatser.
 

Of Nature Arbete & Hälsa Umeå får; organisationer och företag att växa genom  friska  glada medarbetare och att den enskilde ska trivas uppleva sig trygg och utföra ett bra arbete när denne vistas på arbetesplatsen.

Att  får verktyg, insikter  för att bibehålla en god hälsa och välbefinnande.


Lantgården kommer att användas som en välgörande,återhämtande plats och ett arbetsförberedande steg. På Lantgården kan du i lugn och ro genom arbets-rehabilitering aktiviteter, Natur-liga MÅ -bra retreats  i en fridfull naturskön miljö  få både motivation till förändring och den återhämtning du behöver 

 

Här på Lantgården har vi höns, katt och hund. Of Nature genomsyrar verksamheten, arbetsrehabiliteringen på ett eller annat vis.

Jag kommer att ta hjälp av naturen och lantgården som är de naturliga hälsoarenorna  i min roll som friskvårds,
-MI coach, rehabkoordinator och pågående studier till KBT- samtalsterapeut

Jag vill stödja människor !

– att genomföra en förändring av något slag… – att uppnå en bättre hälsa och välbefinnande – eller bort från ett utanförskap? Och jag vill stödja  då det gäller hälsofrämjande insatser och rehabiliteringsprocesser 

 

Jag är utbildad rehabvetare och har innan den egna verksamheten arbetat 16 år som rehabkoordinator / konsult på Arbets och miljömedicinskt centrum, enheten Stressrehabilitering Norrlands universitetsjukhus. Där arbetade jag i ett team bestående av alla yrkesgrupper. På SR rehabiliterar och behandlar man individer med utmattningssyndrom (Ums) stressrelaterad ohälsa med bla smärta som följd, ångest och depression.
’Jag fick uppdraget  av min dåvarande chef att starta upp en verksamhet inom begreppet; -arbetsrehabiliering som då var ett okänt begrepp för  hälso och -sjukvård att arbeta med, vilket var en omtumlande resa… massor av berg och-dalbanor skulle det visa sig att jag skulle igenom. Nya rutiner, arbetsätt, nya kolleger som kom och gick. Men den erfarenheten som jag idag bär med mig av allt det som den resan inneburit
är idag berikande och jag VET att jag klarar mig igenom motgångar.

 I min roll som rehabkoordinator arbetade jag på kliniken med att stödja patienter med koordinering, samverkansansvar och deras arbetsrehabilitering vilket i praktiken innebar att stödja dem att återfå, bibehålla en arbetsförmåga div  arbetsgivarkontakter / möten m.m. 

Under åren som gick på SR började mitt intresse för grön rehabilitering att ta mer plats och mina tankar att ta form. Att möjliggöra ”lyfta” ut rehabiliteringen och olika aktiviteter ex möten mm utomhus.. Jag kunde inte förstå varför de flesta arbetsrelaterade aktiviteter eller rehabiliteringar skulle ske inomhus eller  i vårdens lokaler?

Mitt intresse som jag alltid haft för natur, djur, färg, form och skapande spelade förstås in en viktig faktor, men också min krativa förmåga att se nya möjligheter och förena nytta med nöje..Det här faktorerna har alltd varit avgörande för mig och mitt eget mående..varför inte försöka att möjliggöra det jag tror på?

Att använda sig mer av en välgörande, återhämtande miljö
(natur, djur ) vid rehabilitering av psykisk ohälsa och stressrelaterade sjukdomar .

Utifrån det tog jag klivet steget att säga upp mig från ett fast arbete inom RV och starta den egna verksamheten. 

Jag VET av egen erfarehet att det är ett tufft arbete/ process att gå igenom kriser i livet och att göra nödvändiga förändringar, beteendeförändringar både på arbetsplatsen och i privatlivet. Däremot VET jag  att det går att göra förändringar om man väl har bestämt sig är motiverad, har tilltro, tillit till den egna förmågan och ta hjälp! de stödjande insatser som finns efter vägen. Alla processer måste få ha sin gilla gång och forsksningen visar att det är viktigt att ha rätt stöd, vägledning under resans gång. 

Det finns tyvärr inget unikt piller att äta och inte heller några “Kvick fix “lösningar utan det gäller att ha tilltro och 

Jag stödjer dig i din!

Det behöver inte vara så svårt!
Jag vill hjälpa dig genom att möta dig där du befinner dig idag ” Soren Kirkegard” Att stödja dig genom att lyckas med att genomföra din förändring oavsett om förändringen  är liten eller stor. Du behöver inte ha alla  rätta svaren eller kunna uttrycka vad du behöver hjälp med då du kommer till mig. Tillsammans hjälps vi åt att ta rätt på det genom t.ex – KBT och -MI motiverande samtal. Vi ser tillsammans  till att du får den återhämtning du behöver.

I min roll som  rehabiliteringskoordinator stödjer jag dig / er med sjukskrivning  -och arbetsrehabprocess , koordinering och samverkande insatser med interna och externa aktörer. 

Har du läst så här pass långt i texten så tror jag att DU har kommit rätt! Jag hoppas jag kan erbjuda något för just dig eller tillsammans med din arbetsgivare? tveka inte att höra av dig om DU eller din arbetsgivare har frågor eller andra funderingar

VÄLKOMMEN TILL Of Nature  Arbete & Hälsa Umeå

FAKTA; Under början av 2000-talet var det inte ovanligt att människor var sjukskrivna 10-15 år osv. Idag ser läget annorlunda ut, utifrån den reform som Försäkringskassan genomförde inom sjukförsäkringen med start år -2006 och som fortfarande är pågående.

Rehabiliteringsvetenskap – (LTU)
Utmattning och Stress -KI (Karolinska Institutet Sthlm )
Internationell certifiering funktion – ICF
( Karolinska Institutet KI) 

Motiverande samtal – (Region Västerbotten)
Rehabkoordinatorsutbildning – (Region Västerbotten)
Försäkringsmedicin Steg 1 – (Region Västerbotten)
Arbetsförmågebedömning – (Karolinska Institutet, KI)
Friskvårdsguide (Utbildningsanordnare, Utmaningen, Tyresö)
Diplomerad Stress -och avspänningsmassör (Axelssons institute Stockholm)
Kognitiv Beteendeterapi Stress och utmattning HT-2020, 
Diplomerad Samtalsterapeut (pågående)
ht-2020 t.om. Vt-2021

EWA LARSSON- WAHLBERG

Rehabvetare, rehabiliteringskoordinator/senior konsult , KBT, MI- samtalscoach

 

 

"Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a. Donec sollicitudin molestie malesuada. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Donec sollicitudin molestie malesuada."

Jessica & Ron – Couple: Age 34 & 38

"Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a. Sed porttitor lectus nibh. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec"

Brad: Age 27

"Nulla porttitor accumsan tincidunt. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Proin eget tortor risus. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat"

Jane – Mother: Age 36

Kontakta Mig

Ställ en fråga eller boka in en tid

13 + 15 =

072 200 75 62

Ansmark 129, 905 82 Umeå

ofnatureumea@outlook.com